Jobba som tandläkare & tandsköterska

Tandsköterska i Skåne?

Som arbetssökande utbildad tandsköterska kan det vara en bra idé att se sig om efter en större klinik som har mottagningar i flera städer och som därmed kan ge dig möjlighet att vara mer flexibel. Ett exempel är piggco.se, tandläkare i Malmö som även finns i Lund och Helsingborg.

Som tandsköterska har du ett omväxlande och socialt arbete. Dels arbetar du i team tillsammans med tandläkare och beroende på vilken utbildning och erfarenhet tandsköterskan har kan fördelningen av arbete se lite olika ut. Ibland kan uppgifter delegeras till tandsköterskan som har med själva behandlingen av patienten att göra. Det innebär att man, förutom att sköta om instrument och material, även får sköta uppgifter såsom att ta röntgenbilder, sätta bedövning och i vissa fall göra tillfälliga fyllningar.

Man kan även under de senare åren se en tydlig förändring till mer självständiga uppgifter i arbetet när det gäller putsning och polering samt flourbehandling. Detta ger ännu mer direktkontakt med patienterna då det är fördel att ha en serviceanda.
Precis som det finns specialistutbildningar för tandläkare finns det även för tandsköterskor, exempelvis ortodontisköterska som arbetar med tandreglering eller operationssköterska som får vara med vid tandkirurgiska operationer.
Beträffande rent administrativa uppgifter innefattar detta att ta betalt, hantera journaler och boka tider.

Vigselring hos en guldsmed

Arbete och utbildning

En guldsmed arbetar i ädla metaller. Arbetet kan handla om att laga och alterera äldre smycken eller att tillverka helt nya. Antingen egendesignade eller utarbetade tillsammans med kunder. Förutom att ha den teoretiska kunskapen beträffande metaller och mineraler gäller det även att ha den konstnärliga ådran med sinne för färger och former. Vill du testa att designa en ring finns det en bra funktion som det svenska märket Schalins har. Genom att utgå från en basring kan du genom några enkla klick designa dig en alldeles unik vigselring, & guldshop.com kan hjälpa dig.

Utbildningar kan du söka allt ifrån hantverksprogram på gymnasienivå, yrkesutbildningar på eftergymnasial nivå till högskoleutbildning för design och konsthantverk på universitetet i Göteborg till Konstfack i Stockholm.
För att få avlägga gesällprov måste du ha arbetat fyra år som lärling eller ha ett praktikår efter ovan nämnda gymnasieutbildning. När man sedan har jobbat i sex år inom yrket kan du avlägga det som kallas mästarprov och därmed bli guldsmedsmästare.
Många smeder driver sedan sin egen verksamhet.

Med båten som hobby

Vi blir fler och fler som finner njutningen i att ägna en stor del av vår lediga tid till att åka båt.

En båt är en farkost avsedd för färd på vatten. Den drivs fram av paddlar, åror, segel, skovelhjul, propeller eller vattenjet. Paddel och åra drivs av muskelkraft; segel av vinden; skovelhjul, propeller och vattenjet av ångmaskin eller motor.

I normalt språkbruk används orden båt, skepp och fartyg mer eller mindre som synonymer men i svensk lagtext finns speciella definitioner av dessa begrepp. En båts botten och sidor kallas för skrov, när det är två skrov vid sidan om varandra är det en katamaran, när båten är byggd av tre skrov är det en trimaran. Gemensam benämning för katamaraner, trimaraner och andra fartyg med fler än ett skrov är ”flerskrovsbåtar”.

Det finns såklart många sätt att köpa sin egen båt på men vi rekommenderar stockholmmarin.se ”båtar säljes” där får du av kunnig personal hjälp med att välja rätt båt för just dina behov.

 

Behov av entreprenadmaskin?

Vid många större byggjobb är behovet av entreprenadmaskiner också stort, det handlar om allt från minigrävare till dumprar.

Vi har köpt in de flesta av våra entreprenadmaskiner från vibebor.se det har ett stoert utbud av maskiner från bland annat Case och Volvo. Vi använder maskinerna till i stort sett varje bygge och det är ofta en fördel både för oss och våra kunder att vi kan göra allt arbete från grunden.

Möbelrenovering

Att hålla på med möbelrenovering är något många ser mer som en hobby, men för den som livnär sig på det krävs det så mycket mer. Utbildningar kan du finna redan på gymnasienivå med speciella inriktningar, folkhögskolor, KY-utbildningar och på yrkeshögskolor. Det är ett hantverk som vilket annat och det ses inte som någon direkt lukrativ bransch. Läste om varför Jimmy valde att starta egen firma och jobba med möbelrenovering på jimmysmobelrestaurering.se: ”För mig handlar det om att i första hand låta efterlevande få ta del av en fantastisk historia, som möbler ger oss och få visa min yrkesskicklighet, att få återskapa möbeln till sitt ursprung. Kan man bevara flera 100 års gamla möbler genom generationer, så lever historien vidare och det är så fakta kan tas fram.” Och det är så man måste känna för sitt jobb. Att snarare se det som ett kall där man får ge tillbaka. Att jobba med hantverk är inget lätt arbete – det krävs inte bara utbildning, utan framför allt den rätta känslan.

Jobba för leverantör av uterum

Vad krävs?

Som teknisk innesäljare är Du spindeln i nätet. Du tillhör ett försäljningsteam som tillsammans ser till att Halle uppfyller sina åtaganden och löften. Du arbetar med bygghandlingar, offerter men gör också en hel del affärer själv. Viktigt är helhetssyn samt förståelse för att vardagen är ständigt föränderlig och ser utmaningen i det.

www.Halle.se Uterum är ett Svenskt företag som är en av de ledande producenterna och leverantörer av uterum i Skandinavien. Företaget har specialiserat sig genom personlig service, rådgivning och försäljning av ett brett sortiment på uterum, vinterträdgårdar och fasad vikdörrar. De har stark fokus på kvalitet i alla led, från utveckling och inköp, via försäljning, konstruktion till produktion och färdiga leveranser.

Ofta ser man möjligheterna till jobb som Halle erbjuder, men det man egentligen vill se är att en anställning i ett företag ger stora möjligheter till personlig utveckling. Mycket av det påverkas av företagets arbetsmiljö som präglas av expansion, öppenhet, stort engagemang och gott kamratskap.