Behöver du köpa skog?

Köpa skog – Jönköping

Är du på jakt efter att köpa skog i Jönköping med omnejd? Vi på Nydala Trävaru har järnkoll på hur du ska gå tillväga. Eftersom priset på virke runt om i landet har stigit de senaste åren har intresset kring att köpa skog också ökat. Det svåra är bara hur du som kund går tillväga och ser till att ditt köp blir till en lyckad och bra affär, det är då vi på Nydala Trävaru kommer in i bilden.

Förstagångsköpare av skog

Idag ökar intresset för att köpa skog dagligen. Fler och fler vill äga mark och bara senaste 1,5 åren har förstagångsköpare av skog ökat drastiskt. Att köpa skog ser många som en bra investering och ger oftast bra avkastning. Vi vill lära och utbilda våra kunder som köper skog i Jönköping med omnejd i hur man bedriver och förbättrar skogarna ur ett klokt miljöperspektiv. Vi vill göra allt för att den eventuella negativa påverkan på miljön minskar så gott det går och att du som köper skog blir nöjd med ditt köp.

Köpa skog och vara förberedd

Men vad innebär det att köpa skog? Vad är bra skog? Vår erfarna personal på Nydala Trävaru hjälper dig gärna att hitta bra skog till ett schysst pris, för det är faktiskt inte bara till att gå och köpa en skog här eller var. Vi ser alltid till att kolla på kvaliteten på skogen, möjliga virkesuttag du kan göra framöver, för i vissa områden och skogar får du inte hugga eller röra skogen över huvud taget, vilket såklart klassas som största nitlotten för dig som kund om du skulle bli ägare till en sådan. Vi vill ge dig bästa tipsen och råden, informera dig om t.ex. undersökningsplikt och allt du behöver veta kring vad som ingår i skogsfastigheten. Det kan även finnas andra saker att ta hänsyn till för dig som köper skog, som du kanske själv inte ser vid första anblicken.